Slavenhandel

webkwestie - webquest

Beoordeling

Hieronder zie je waar er op wordt gelet als je je werk inlevert.

Onderdeel

Dekzwabber

Stuurman

Kapitein

De informatie in je verslag.

(40 punten)

Je hebt geen enkele onderzoeksvraag beantwoord en je verslag is geheel niet informatief. Het kan stukken beter! Voor nu wordt je alleen toevertrouwd met het zwabberen van het dek. Handjes uit de mouwen!

Je hebt enkele onderzoeksvragen beantwoord, maar het kan beter. Je verslag is wel informatief, maar het mist nog een aantal belangrijke toevoegingen. Je kan een aantal zaken op een schip leiden, maar je hebt nog wel sturing van je bevelhebbers nodig.

Je hebt alle onderzoeksvragen beantwoord. Proficiat! Je verslag is zeer informatief. Het is geen enkel probleem voor jou om een schip, geheel met bemanning, te leiden! Ahoy, kapitein!

Het verslag is in verhalende vorm geschreven en bevat adviezen.

(20 punten)

Het verslag is een opsomming van losstaande feiten. Hier kunnen de Heren 19 geen touw aan vastknopen. Probeer je verslag te verbeteren, anders zul je voorlopig alleen het schip schrobben.

Het verslag is in verhalende vorm geschreven. Toch ben je geen echte woordenkunstenaar. De adviezen in je verslag zijn niet allemaal gebaseerd op feiten. Als je de Heren 19 wilt overtuigen zul je het verhaal overtuigender moeten schrijven, anders wordt je voorlopig geen kapitein.

Je verhaal is prachtig geschreven! Shakespeare is er niets bij. Als jij iets omschrijft hebben de Heren 19 geen toneelstuk nodig om zich de situatie voor te stellen, zo levendig komt het voor ogen! De adviezen die je geeft zijn zo slim, dat de Heren 19 jouw ideeen direct kunnen gebruiken, zonder dat zijn daar zelf over hoeven na te denken.

Het verslag is mooi vormgegeven en bevat een bronvermelding.

(20 punten)

De Heren 19 kunnen door de warrige vormgeving je verslag nauwelijks lezen. Ook zijn er geen inhoudsopgave, voorblad en bronnenlijst te bekennen. Misschien zijn je handen wat eeltig van het dekschrobben, maar dat is voor de bazen geen excuus. Laat je handen wapperen en maak wat moois van dat verslag!

Het voorblad en inhoudsopgave zijn aanwezig, maar je verslag is niet mooi vormgegeven. Door gebruik van alinea’s en plaatjes kun je een tekst een stuk aantrekkelijker maken. Ook is de bronnenlijst niet compleet. De Heren 19 willen natuurlijk wel weten waar je jouw informatie vandaan hebt gehaald. Als scheepsrapport voor je kapitein functioneert het, maar om indruk te maken op de Heren 19 moet je nog iets beter je best doen!

Het verslag is prachtig vormgegeven. Door goed gebruik van alinea’s en plaatjes is je verslag prettig om te lezen. Natuurlijk ben je ook het voorblad en de inhoudsopgave niet vergeten. De bronnenlijst is zo duidelijk dat de Heren 19 elk stukje informatie gemakkelijk terug kunnen vinden.

Bij een verslag hoort een beoordeling. In deze tabel kun je zien waar allemaal op gelet wordt bij het toekennen van een cijfer. Als je verslag niet aan de kapiteinscriteria voldoet is het verstandig om het aan te passen.

Het hoogst haalbaar aantal punten is 100. Dit cijfer is alleen haalbaar voor de allergrootste kapiteins. Voor iedereen is echter een promotie weggelegd.

    • Als je tussen 80-100 punten hebt ben je gepromoveerd tot kapitein.

    • Als je tussen 60-80 punten hebt ben je gepromoveerd tot stuurman.

    • Als je minder dan 60 punten hebt ben je gepromoveerd tot dekzwabber.